פשטידת תרד


16587198_10158271661260341_126674218818175041_o

קודם כל הפשטידה דורשת בצק טורקי דק בשם יופקה

1396509253_8

YUFKA

את הבצק (חצי חבילה לפשטידה אחת)  יש לפרוס לרצועות דקות.

שלוש ביצים

חצי ליטר חלב

שליש כוס שמן

חבילה גדולה של תרד טרי

גבינה מלוחה או בולגרית שמנה (200 גרם)ם

פרמזן

16587198_10158271661260341_126674218818175041_o

לשטוף היטב את התרד שלא יקרה לכם מה שקרה לעוזי במאסטר שף ויהיה לכם חול במנה

וטיפ, קל יותר לשטוף וליבש במערבל חסות מאשר במסננת רגילה

 לקצוץ את התרד גס – גם כמה גבעולי פטרוזיליה יתאימו

לחמם את התנור ל200 עם איוורור

 בתבנית לפזר את רצועות הבצק והתרד הקצוץ ולערבב בינייהם

בקערה גדולה לטרוף שלוש ביצים

להמשיך לטרוף עם החלב והשמן

להוסיף מלח פלפל ואגוז מוסקט

ניתן להוסיף מעט רוזמרין או טימין

לגרד את הגבינה המלוחה  על רצועות הבצק והתרד

לשפוך את בלילת החלב ביצים והשמן על התערובת שבתבנית

לפזר פרמזן מלמעלה

אפשר לשפר עם כמה נגיעות שמנת מתוקה ואפילו חמאה

התנור חם – להכניס את התבנית. זה מוכן תוך חצי שעה אבל צריך לתת לזה לנוח עוד 20 דקות , 10 בתוך התנור אחרי שכיבינו ועוד 10 דקות בחוץ

קודם לחתוך את הדפנות מסביב ואז לחתוך לקוביות.

בתיאבון

Advertisements

One thought on “פשטידת תרד

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s