צ’יקן פאי או פשטידת עוף


צ’יקן פאי היא פשטידה שמכילה פיסות עוף ממרק אפונה ובשמל ואפוייה בין בצק עלים, זהו מתכון של אמא שלי ונהגתי לאכול הרבה מיזה כשהייתי קטן, היום אני כבר מכין לבד, זה עבודה ארוכה ומעט מסורבלת אבל שווה כל ביס, מייד תיווכחו

מצרכים:

למרק העוף:

סיר גדול יחסית שיכיל בסביבות קילו וקצת של עוף, בסביבות 8 כרעיים או שוקיים וכמה פול’קה,

גזר אחד וכמה גבעולי פטרוזיליה

לבשמל:

מאה גרם חמאה

מיכל שמנת מתוקה

חצי כוס חלב

שלוש כפות קמח

טיפה אגוז מוסקט

לפשטידה:

חבילה של בצק עלים מרודד – קילו

קופסת שימורים של אפונה (במקור זה היה אפונה וגזר אבל עם השנים החלפתי את זה באפונה בלבד ואני מוסיף את הגזר מהמרק)ק

אז ככה…ה

מתחילים בלהכין מרק עוף, שמים בסיר גדול את העוף עם הגזר קלוף וחתוך וגבעולי הפטרוזיליה

ממלאים את הסיר במים כמה שאפשר ושמים על האש – מלח פלפל כמובן

למרק לוקח בין שלושת רבעי שעה לשעה להיות מוכן

קודם על אש גדולה, אש קטנה אחרי הרתיחה

זה החלק הקל

בקערה גדולה להוציא את כל העוף בלבד ולתת לו להצטנן לרגע

עכשיו צריך להפריד את כל החלקים הטובים לאכילה ולשים בקערה נפרדת את כל העצמות-סחוסים-עור ושאר החלקים הלא אכילים

אחרי שעמלתם על זה יש לכם קערה מלאה בפיסות עוף אכילות בלבד וקערה נפרדת לכל העצמות והשאר

בנוסף יש לכם סיר עם מרק עוף עם גזר ופרוזיליה – גם בו נשתמש עוד רגע

פנקו כלב בחתיכת עור – הוא ישמח

עכשיו, תכינו בשמל בסיר קטן

קודם חמאה שתימס על אש קטנה – עכשיו שתי כפות קמח – ולבחוש טוב טוב

להוסיף את החלב ולהמשיך לבחוש, להוסיף עוד כף קמח, ושמנת מתוקה

הקמח מסמיך את הבלילה והנוזלים מדללים – המטרה היא כל הזמן לבחוש ולהביא את הבשמל למצב ביניים בין דליל לסמיך

הכמות צריכה להיות גדולה יחסית אז אפשר גם להוסיף חצי מצקת של מרק עוף ועוד כף קמח –

מלח פלפל ואגוז מוסקט ולהמשיך לבחוש עד שזה נראה לכם במרקם המתאים – לכבות את האש ולתת לו להצטנן

תבנית גדולה יחסית עם דפנות גבוהות (אפשר אלומיניום ואפשר פיירקס) שיכיל את כל הטוב הזה

חצי מבצק העלים בתחתית מעט משומנת עם חמאה – החלק התחתון צריך לתפוס גם חלק מהדפנות של התבנית

את האפונה צריך לסנן מהנוזלים שבקופסת השימורים ולשטוף

בקערה גדולה ערבבו את העוף עם האפונה – את העוף יש לפרק לחתיכות קטנות יחסית

אפשר להוסיף את הגזר מהמרק לקערה גם

תדליקו את התנור ל200 מעלות – שיתחמם בינתיים

פזרו את התערובת בתבנית על הבצק עלים שבתחתית

צקו את  הבשמל מעל כל התערובת באופן שווה יחסית – הוסיפו עוד מעט מלח ופלפל

הניחו את החצי השני של בצק העלים מעל כל זה

חוררו עם מזלג את הבצק העליון והכניסו לתנור

בשלב מסויים תראו שהבצק העליון השחים בשלב זה הוציאו את התבנית מהתנור וצקו חצי מצקת מעל הבצק והחזירו אותו לתנור

הצ’יקןפאי כמעט מוכן

הכינו סיר קטן של אורז כשאתם משתמשים במרק במקום מים להכנת האורז

כשהבצק העליון התייבש מהמרק זה סימן שזה מוכן

וזהו – פיסה של צ’יקן פאי עם אורז אולי עגבניה טרייה ולא צריך יותר מיזה

בתיאבון

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s