פרליני שוקולד עם צימוקים שיכורים


מצרכים

מאה גרם חמאה

מאתיים גרם שוקולד מריר (עדיף כזה של שישים אחוז אבל אפשר גם מריר רגיל

מאה וחמישים גרם של צימוקים (אפשר  לערבב שני סוגים – כהים ובהירים

איך מכינים?

צריך להשרות את הצימוקים בשלושת רבעי כוס קוניאק או ברנדי או וויסקי ועוד רבע כוס פורט שזה יין אדום מתוק כזה אבל שהוא פורט

עדיף להשרות לילה אבל גם ארבע-חמש שעות יספיקו לו להיספג

מסננים את הצימוקים לרגע ושמים בצד

עכשיו… הכי פשוט, סיר קטן חמאה ושוקולד על אש קטנה… הכל נמס אתם מערבבים, נהיה חלק אתם מצננים את רוטב השוקולד. ניתן להשתמש בקרם קוקוס במקום בחמאה אם רוצים לטבען את הפרלינים, המרקם טיפה שונה וטעם הלוואי של הקוקוס נמצא שם מאחורי השוקולד.

לכשהצטנן לו השוקולד מוסיפים את הצימוקים ומערבבים, זהו יש לכם את הבלילה

עכשיו צריך פוטיפורים שזה כמו ניירות של מאפינס כאלה רק קטנים, אתם יודעים, כמו בתמונה קיצר

ובעזרת כפית קטנה להתחיל בעבודה האמיתית… ולייצר מלא פרלינים קטנים וחמודים

פנו מקום בפריזר – מקפיא! למגש או צלחות שעלייהם תניחו את הפרלינים המוכנים

אחרי שסיימתם את המלאכה הקשה אפשר לעטר כל פרלין בטפטוף קל של שמנת מתוקה (או שארית הקרםקוקוס) – רק בשביל הכיף, כל תוספת אחרת תתקבל בברכה

ואז לפריזר לשעתיים לפחות – אחרי שהם קופאים אפשר להעביר לקופסא והם יכולים להיות אחד על השני רק לשלב ההקפאה הם צריכים להיות מסודרים על מגש

וזהו… זה כל הסיפור וזה טעים והאורחים ישמחו שיש משהו לנשנש

בתיאבון!!ן

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s