מרק עגבניות


מצרכים

מאה גרם חמאה וחמישים גרם חמאה

שתי כפות קמח לבן


רבע כוס חלב

רבע כוס שמנת מתוקה 38% ש-ו-מ-ן

קופסת שימורים עגבניות מרוסקות – שמונה מאות גרם

עשרים וחמש עגבניות שרי

שני בצלים מגודלים

ארבע שיני שום

ענפון רוזמרין

איך להכין? סיר קטן וסיר גדול

בסיר הקטן 50 גרם חמאה עם שני הבצלים קצוצים השום קצוץ גס ועגבניות השרי חצויות לבשל על אש גבוהה  תוך בחישה

 כעשר דקות עד שהנוזלים מתחילים להצטמצם – ואז! להוסיף רבע כוס מים רתוחין להוריד את האש ולסגור מכסה – כן, צריך מכסה לסיר הקטן

 בסיר הגדול – מכינים בשמל קטן, מאה גרם חמאה נמסה על אש  גבוהה, להנמיך כשהכל נמס לאש קטנה

להוסיף את שתי כפות הקמח ולבחוש היטב שלא יישארו גושים, להוסיף קצת חלב וקצת שמנת להמשיך לבחוש עד שהוספתם את כל השמנת והחלב – מלח פלפל וקצת אגוז מוסקט. ברגע שיש רביכה יציבה – רוטב בשמל סמיך – לפתוח את קופסת השימורים ולהוסיפה בבת אחת, לערבב, להוסיף עוד שלושת רבעי קופסת שימורים של מים רותחים, לסגור ת’מכסה

בינתיים בצד השני של הגז – לפתוח את המכסה של הסיר הקטן ולתת לו לצםצם את הנוזלים שהוא יצר – להגביר לאש גדולה ולכבות לגמרי אחרי הצמצום – כ4 דקות תוך בחישה כמובן.ן

להוסיף מחצית מהסיר הקטן לסיר הגדול – ולעשות עם הבילי (זרוע מיקסר כזה שמקרימים איתו מרק וחותכים את כל מה שבפנים) כזה וכשמסיימים מוסיפים את החצי השני של הסיר הקטן ומבשלים עוד קצת על אש קטנה וזהו, יש לכם מרק, בתיאבון וזה…ה

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s