ביצים פלורנטיניות


ככה הכנתי את זה

ביצים (2 לאדם) של תרנגולת

חצי קילו תרד – או מספיק למספר הסועדים – שזה קופסה גדולה של תרד שמצטמצם לשלולית ירוקה בסיר

חצי מיכל שמנת מתוקה

חמישים גרם חמאה

אגוז מוסקט – בקטנה

גבינה טובה – סנט מור, רוקפור, ברס-בלו,-ממש קצת, כפית לרוטב

 כפית חומץ – למי הבישול של הביצי

לחם כבד כמו פומפרניקל (מגרמנית: הפלוץ של השטן)לינק

http://en.wikipedia.org/wiki/Pumpernickel

מחבת רחבה ועמוקה יחסית – וסיר שיכיל את התרד

הכנה:

מחבת עם מים חמים וכפית חומץ – על האש

בסיר התרד עם החמאה – על האש

מוסקט, מלח ופלפל לבן לתרד

אפשר גם להוסיף שן שום שלמה קלופה – למביני עניין

שמנת מתוקה ופיסת הגבינה שבחרתם גם לסיר עם התרד – לערבב

פרוסות שמנמנות של פומפרניקל ( להצנים אותם בטוסטר או בתנור או בלי) אפשר לפרק אותן לפיסות גסות בצלחות כבסיס למנה

לסגנון הבישול של הביצים האלה קוראים ביצה עלומה שזה בעצם בישול של ביצה במים (ללא קליפה) שיש בהם טיפה חומץ. poached eggs

החומץ איכשהו משאיר את הביצה יחסית שלמה והיא לא מתפרקת במים אלא מתגבשת לחביתת עין לא שטוחה אלא מדוזתית ורכה. כאן גם נכנסת השאלה האם אתם רוצים את הביצה רכה מבפנים או עשויה היטב שזו כמובן פונקציה של זמן הבישול. מה שלא יהיה אל תכניסו יותר משלוש ביצים בסיר בינוני כי הן צריכות מרחב כשהן צפות להן במי החומץ.

כשהמים במחבת חמים לשבור את הביצים פנימה על אש גבוהה – בזהירות!ת

צריך את הכלי הזה שהוא כמו כף שטוחה ומחוררת כדי להוציא את הביצים

במצב שעושים נאגלות עדיף לנסות ולהוציא את כל חלקיקי הביצה שנשארו מכל נאגלה לפני ששוברים ביצים חדשות

ברגע שהביצים מתחילות לצוף להחליש את האש ולפזר מלח כשהן עוד במים

כמה שיותר זמן במים כך הביצה תהיה עשויה יותר

עכשיו:ו

מעל פיסות הלחם שבצלחת או הצלוחית לשים מהתרד כך שלחם יספוג את הנוזלים ומעליו להניח ביצה עלומה או שתיים

מעל להכל פיסת חמאה כדי לעדן את הביצים וקצת מלח ופלפל כמובן

בתיאבון!?!ן

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s