עוגת סולת עם מישמש


מצרכים::
כוס קמח תופח
כוס סולת
שקית אבקת אפייה
15-20 מישמישים
כוס סוכר (רבע לבלילה, רבע למישמישים וחצי בסוף לרוטב)
3 ביצים
שלושת רבעי כוס שמן
חצי קופסת שימורים חלב קוקוס
חצי לימון
 אז ככה….
המישמישים שטופים ומגולענים בפלחים גסים לסיר קטן עם רבע כוס סוכר  ושלוק מים על אש גדולה בהתחלה. אחרי 5 דקות אש קטנה ואחרי 15 דקות (סכ”ה) כשזה די עיסה להוריד מהאש ולשים לצינון
מחממים תנור ל180 מעלות (אפשר לחמם את התנור למקסימום וכשהוא חם להנמיך ל180 – יותר מהר)
העוגה:
לקערה – קודם היבשים אחר כך הרטובים
קמח, סולת, סוכר ואבקת אפייה, לערבב
להוסיף לזה ביצים וחלב קוקוס ושמן ולערבב
בשביל הקסם הבא אני צריך מתנדב מהקהל…
כעיקרון זה קרה מחוסר סבלנות במקור אבל התוצאה היתה מרשימה:
הכאילו-ריבה שהכנתי הצטננה ל50 או 40 מעלות שזה עדיין חמים והוספתי אותה לבלילה.
מה שקורה זה שהסולת מתנפחת בחום וכל הבלילה מתחילה להתנפח כשמוסיפים את הריבה – זהו, מערבבים ויוצקים לתבנית (סיליקון, אם לא סיליקון יש לשקול נייר אפייה בתחתית)
בסיר קטן מחממים חצי כוס מים עם חצי כוס סוכר וסוחטים פנימה חצי לימון #ללאגרעינים
מבשלים את זה ומערבבים בזמן שהעוגה בתנור
חזרה לעוגה:
התנור חם! תיזהרו, להכניס את העוגה ל20 דקות או קצת יותר עד שהיא מזהיבה יפה מלמעלה, מוציאים את העוגה ומוזגים שליש מהנוזל שהכנו בסיר, ומכניסים חזרה לתנור לעוד 10 דקות, ואז מוציאים שוב ומוסיפים שוב עוד שליש מהנוזל ומחזירים לתנור (בין לבין ממשיכים לבשל את הרוטב), בפעם השלישית מוציאים את העוגה מוזגים את שארית הנוזל ומשאירים בחוץ – נא לכבות את התנור
נא להמתין בסבלנות שהעוגה תצטנן כראוי לפני שאתם ממהרים לפרוס לעצמכם פרוסה – תהליך הקירור חשוב ליציבותה של העוגה
ב-ת-י-א-ב-ו-ן!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s